Digitala tjänster

iTell erbjuder flertalet digitala tjänster som förenklar kontakten och skapar en flexibel tillgänglighet dygnet runt – året runt.

iTell svarstjänst ser till att rätt samtal kopplas till rätt person i rätt tid eller tar ett meddelande som skickas direkt via mail och/eller sms.

iTell svarstjänst hjälper stora som små företag, kommuner och offentlig förvaltning med olika telefonpassningsuppdrag. Våra största kunder har fler än 1 000 anställda i olika länder och våra minsta kunder är enmansföretag som ser fördelen av att aldrig förlora ett samtal.

null

Övervakning/larm och passagesystem

Via kameraövervakning har iTell tillgång till att se och agera vid behov av passage, utlöst lam eller tillträde till speciella områden eller lokaler.
null

Jourtjänster

Första kontakt för larm inom vård i hemmet, rörmokartjänster, låssmed etc.
null

Incheckning till hotell

Flertalet hotell i storstäderna och flygplatser är idag nyckelfria och öppnas via access kod och ges tillgång vid behov efter bokning och bekräftelse.
null

IT- Helpdesk

Kvalificerad rådgivning och support med felavhjälp inom IT frågor. Uppkoppling, bredband, TV kanaler och grundläggande hjälp för installering av nya tjänster ur ett kund perspektiv.
Stockholm city skyline